Isnin, 18 Julai 2011

H.O.U.S.E.W.I.F.E

Mcm kebiasaan la bila tiba hari cuti..rutin harian aku adalah padat sepadatnya.mana nak masak,nak basuh kain, moop lantai bagai..mmg byk la....x terkira rasanya..... dan waktu weekend mcm ni la br nak merasa mcm mana la mak aku dulu jaga anak + semua dia nak kena buat... hari2 kena buat benda yang sama je.. aku ni cuma sabtu & ahad je..hr lain byk lepas tangan jer ko. Al- maklumlah BEKERJAYA....




Ini adalah separuh baju anak bujang aku,aku dah susun ikut susunan..yang tingkat atas tu baju kuar jalan2 , tingkat no.2 tu semua baju tdo dan no.3 adalah baju pakai kat umah je, so ini adalah bagi menyenangkan papa adam nak ambik baju adam serta nanti x de la nanti berselerak sb dah asingkan ikut keperluankan... actually almari ni ada 5 tingkat..dan tingkat seterusnya aku letak tuala adam..semua keperluan adam la kat almari tu. Inilah sebahagian rutin yg perlu aku buat setiap weekend...dan papa adam gak kena make sure jgn bagi baju ni berselerak...klu x mak ko akan bising...


Selain tugas di dapur yang melibatkan umah... adam gak nak kena suh buat kerja sekolah supaya x de la dia asyik duk tgk kartun je 24 jam..nanti otak pun penuh ngan citer kartun..yang lain semua ketinggalan..walaupun 4 tahun tp aku selalu terapkan dalam diri dia supaya dia x lupa akan pelajarannya. Selain menulis, mewarna dan ajar cara membaca..selain tu gak aku galakkan adam ni bermain kat komputer dan belajar online kat internet... now dah byk software yang berguna yg blh kita galakkan tuk anak2 kita.... just taip apa yang kita nak everthing can be served.

Ni lak antara sebahagian koleksi baju kurung aku..mmg byk gila sampai kena letak tiang kat tgh tu....last 2 weeks dah let go kat yana,coz dah x muat,aku makin gemuk..baju kurung moden. Ni pun byk lagi yang dah x pakai...x tau nak let go kat sapa lagi....coz ada gak baju just pakai sekali 2 je....klu ikut hati semua syg...tp bila pk x tau nak letak kat mana lagi..buat semak je...



Tiada ulasan: