Khamis, 3 November 2011

oh..garment steamer

Semalam blk dari kerja..letak beg bagai..adam mcm biasa la terus buka tv...apa lg klu x tgk kartun sure dia akan tgk CD....mcm tu la hari- hari kerja adam..selagi x suruh mandi, jgn harap la dia nak pi mandi.Tp klu pasal lapar pandai lak dia cari makan.....

As a ibu, mcm biasa la kena prepare tuk mkn mlm,selalunya klu papa adam kerja ptg mmg aku akan masak la if papa adam kerja pg mmg jarang la aku akan msk coz papa adam dah beli siap2....al maklumlah now i'm in diet so mkn kul 10 pg je..lunch mmg x de la..so blk kerja tu confirm perut dah menggelupur la jwbnya minta tuk diisi....

Semalam gak kononnya papa adam buat suprise ..... dia beli garment steamer ( menatang apa itu? ) seterika steam yg just guna air...gosok baju pun leh manja- manja santai gtu..actually ni bkn request for me but katanya senang klu aku nak gosok baju..itulah papa adam sentiasa memikirkan kesenangan tuk bininya,bersyukur sgt coz dapat suami yg begitu prihatin atas kesusahan bininya( x semua laki mcm laki i tau ) selama hidup dengannya aku x pernah minta apa pun tuk dia belikan coz u know why...papa adam dah beli dulu dr aku nak...bersyukur sgt..blh kata semua keperluan semua dia dah sediakan..kerja aku adalah memasak,kemas umah,gosok baju dan lipat baju k event basuh baju pun papa adam yg selalu bsh  ( bkn dera suami k ) dia dgn rela hati tuk buat semua tu..alhamdulillah atas semua kurniaan itu.....


mcm ni la rupanya garment steamer tu....


kan leh iron baju ala manja- manja gtukannnn

2 ulasan:

HappyIrfa berkata...

untung nya adik akak ni..
bersyukurlah.tak semua beruntung macam adik.

mahal ke benda tu?senang sikit kan.x penat menggosok

yani-pali berkata...

alhamdulillah kak...dlm 3 ratus lebih gak la..senang la sb x yah nak tekan bagai..just steam je kat baju tu