Selasa, 25 Januari 2011

Jln2 WeeKEnd



( picture taken by adam at wangsa walk,wangsa maju )


( at wangsa walk,wangsa maju )


( at jusco setiawangsa,menemani anakanda bermain )



( at Wangsa Walk, Wangsa maju )


( at jusco setiawangsa )




( at Kampung baru,mkn2)

Menjadi kewajipan kami setiap kali cuti weekend kami akan habiskan masa bersama.Pergi jln2 bawa adam pegi main mainan ataupun cuti2 malaysia kat tempat2 yg menarik .Jgn jadikan alasan penat sampai anakpun tiada masa untuk bersama mak bapak.Isikan masa yg terluang bersama anak2 dan hargailah masa yg ada. Bagi kami cuti weekend adalah masa yg terbaik buat kami untuk bersama ngan adam.Al maklumlah kami semua sibuk ngan kerja masing2.

Jumaat, 21 Januari 2011

Apakah ERti SEbenar Persahabatan?



Persahabatan ialah istilah yang digunakan untuk menandakan tingkah laku kerjasama dan sikap tolong-menolong antara dua atau lebih orang. Ia berlaku antara orang-orang yang mempunyai kesamaan intelektual dan emosi. Ini aku copy paste dari http://ms.wikipedia.org .


Ada orang yang mempunyai ramai sahabat tetapi berapa ramai sahabat yang mampu menjadi sahabat yang ada ketika sahabatnya dalam keadaan susah mahupun senang.Sahabat yang sama-sama boleh bergelak ketawa dan sama-sama menangis ketika duka atau gembira.

Entri kali ni aku nak tanya korang..lelaki @ perempuan yg senang untuk dijadikan sahabat ? Apa pendapat korang ?

if u choose laki org untuk bersahabat mmg inilah jawapannya http://pakarhowto.com/pakwe-makwe/bercinta-dengan-suami-orang-salah-kah.html#more-4499

For me klu blh dielakkan elakkanlah... bila kita diijabkabulkan dengan seseorang secara automatik kita kena letak tanggungjawab,komitmen kita untuk family kita. Mengapa perlu ada lagi lelaki untuk kita jadikan sahabat sedangkan kita sudahpun bersuamikan seorang lelaki. May b org kata laki kita x sama ngan laki org lain,laki org lain leh je romantik, leh je tlg basuh kain nape tidak laki aku????? Tuhan dah tentukan semuanya.... jodoh yg baik untuk yg baik, jodoh yg x baik untuk yg x baik . so tepuk dada tanya la hati...

Ku bersyukur sgt coz dianugerahkan seorang suami yang sukar untuk aku gambarkan dengan kata - kata...Pa u adalah lelaki terbaik dalam hidup mama yang tidak akan dapat dicari ganti..love u so much.

kututup entri ini dengan gambar yg sweet sgt..








Rabu, 19 Januari 2011

Ujian Dara


Kelakar pun ada gak bila terbaca kat blog http://lapadeh.com tentang ujian dara ni. Tapi itulah adat etnik negara afrika untuk menentukan samaada masih dara atau belum.Bagi yg masih dara akan diberi sijil, untuk makluman anda semua ia dibuat oleh ahli penguji yang dilantik dan dibuat secara open air lagi.

x silap aku dulu ada isu ni gak kat Indonesia, tp indonesia tolak syor ujian dara ni sebagai syarat untuk memasuki sekolah bantuan penuh kerajaan.

Note : kalaulah dibuat di Malaysia .. pasangan pengantin wajib jalani ujian dara dan teruna ... camana eh ??? hahahaha...




Isu Topik Pembesaran Payudara Di TV3



Apa la tv3 ni mcm dah x de isu yg nak dipertengahkan,sampaikan isu besarkan payudara pun nak dibincangkan.Dah kekeringan isu sangat ke tv3 ni.

Apa pendapat anda tentang isu tersebut?

For me x sesuai langsung isu ini dibincangkan,seolah - olah mengaibkan lagi wanita.Mungkin Tv3 sendiri ada pendapat diaorg sendiri berkenaan perkara ini,dan apa yang hendak disampaikan mungkin akan diterima oleh org mmg suka nakkan payudara yang besar.

Isnin, 17 Januari 2011

BaCaLaH SURah yaSSin



Bismillahirrahmanirrahim.....
RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud:

“Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan”, iaitu:



1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
11. Rasulullah s.a.w bersabda: “Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah s.a.w lagi, “Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya”.
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan
ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.
14. Rasulullah s.a.w bersabda selanjutnya: “Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka, Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.

Rabu, 12 Januari 2011

Maha Melihat - Opick feat. Amanda (OST Manohara)

Lirik lagu Maha Melihat - Opick feat. Amanda (OST Manohara)

seiring waktu berlalu
tangis tawa di nafasku
hitam putih di hidupku
jalani takdirku

tiada satu tersembunyi
tiada satu yang terlupa
segala apa yang terjadi
engkaulah saksinya

reff:
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
padaMu hati bertobat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang Maha Pelindung
padaMu semua bertekun

yang dicinta ’kan pergi
yang didamba ’kan hilang
hidup kan terus berjalan
meski penuh dengan tangisan

andai bisa ku mengulang
waktu hilang dan terbuang
andai bisa ku kembali
hapus semua pedih

andai mungkin aku bisa
kembali ulang segalanya
tapi hidup takkan bisa
meski dengan air mata

repeat reff: [2x]

aku mmg suka giler lagu ni...

Isnin, 10 Januari 2011

On my BIRthday




9 Januari is my birthday, so setiap tahun dan setiap 9 Januari adalah hari yang penting / istimewa dalam hidup aku....dah msk 28 tahun dah..cepat masa berlalu.


1.Ku bersyukur padaMu Ya allah kerana di usia ini, aku masih lagi bernafas diatas dunia indahMu ini Ya Allah



2.dikurniakan seorang suami yang penyayang, memahami, pengasih, pencinta dan pembela isterimu, pendukung dan penghulu anak dan pemberi segala walaupun dalam hati ada lara

3.seorang anak teruna yang kiut miut...



4.Dikala usia ini juga Kau telah berikan segalanya...sebuah rumah ( kecik pun x pe la umah sendiri )kereta besar dan kereta kecik...

5.keluarga yang bahagia

6.terima kasih Ya Allah

Jumaat, 7 Januari 2011

sepetang di sogo...




Pendidikan tambahan untuk adam

Finally i got gak cari software untuk pembelajaran adam....
As a makpak yang mempunyai anak semestinya ingin anak yang cerdik, pandai dan menjadi yang terbaik dari yg terbaik selari dengan dunia yang serba canggih sekarang ni,x terkecuali gak aku,so aku try surf tenet untuk mencari software yang berguna untuk adam.

Antara senarai blog yg aku jumpa adalah:

1) tv.disney.go.com/playhouse
2) pbskids.org
3) uptoten.com ( adam mmg suka gila ngan website ni )

TaMBah KolekSI Lg....


ini adalah antara koleksi pinggan mangkuk yang telah dimuatkan di dalam almari 3 segi, semua koleksi adalah hadiah pemberian dari kwn2 masa ktorg kahwin dulu



New almari 3 segi ( RM399 )

Rabu, 5 Januari 2011

ADam kE TadiKA




3 Januari 2011 adalah first day Adam di Tadika Hadhari at Setiawangsa
As a first day Adam kat tadika ktorg sebagai makpaknya mmg la risau
mcm mana Adam nak sesuaikan diri dia ngan environment baru, kwn baru
pendek kata semua baru la...
first masa nak anta Adam, me & Hubby msk sekali la,ms tu adam ok je
tp bila dia tgk ada budak lain yg nangis, dia pun turut sama nangis
adus...lemah jantung makpaknya....sedih