Sabtu, 30 Julai 2011

A.D.A.M D.E.M.A.M

Seminggu telah berlalu dengan penuh dugaan dimana adam dilanda demam yang teruk akibat naik begok... demam seminggu yg x kebah- kebah ngan aku ada kursus 3 hr...but aku just attended tuk 2 hari je coz adam kena admitted kat hospital Ampang. Kesian kat Adam,hati ibu mana yg leh lihat anak sakitkan..klu boleh digantikan sakit tu aku sanggup je... Adam dimasukkan wad jam 4.30 pagi and now syukur kepadamu Ya Allah kerana adam kembali sihat sepenuhnya..hopefully sihat sepenuhnya ye anak mama...kesian papa & mama


ni kiranya dah blh senyum dan terima hakikat..first masuk bkn main meraung nak blk , x nak duk kat hospital..dgr suara je dia je minta nak blk..kesian adam..


blh dia x tdo pun dr pagi sampai la kuar, takut aku tinggal dia.. result darah adam ok, so just masukkan air je sebotol. after taht dah blh kuar.


Masa ambik darah rileks je..


Sekian dulu tuk entry ni... dengan harapan adam akan sihat sepenuhnya and back as normal ye syg...

Isnin, 18 Julai 2011

H.O.U.S.E.W.I.F.E

Mcm kebiasaan la bila tiba hari cuti..rutin harian aku adalah padat sepadatnya.mana nak masak,nak basuh kain, moop lantai bagai..mmg byk la....x terkira rasanya..... dan waktu weekend mcm ni la br nak merasa mcm mana la mak aku dulu jaga anak + semua dia nak kena buat... hari2 kena buat benda yang sama je.. aku ni cuma sabtu & ahad je..hr lain byk lepas tangan jer ko. Al- maklumlah BEKERJAYA....




Ini adalah separuh baju anak bujang aku,aku dah susun ikut susunan..yang tingkat atas tu baju kuar jalan2 , tingkat no.2 tu semua baju tdo dan no.3 adalah baju pakai kat umah je, so ini adalah bagi menyenangkan papa adam nak ambik baju adam serta nanti x de la nanti berselerak sb dah asingkan ikut keperluankan... actually almari ni ada 5 tingkat..dan tingkat seterusnya aku letak tuala adam..semua keperluan adam la kat almari tu. Inilah sebahagian rutin yg perlu aku buat setiap weekend...dan papa adam gak kena make sure jgn bagi baju ni berselerak...klu x mak ko akan bising...


Selain tugas di dapur yang melibatkan umah... adam gak nak kena suh buat kerja sekolah supaya x de la dia asyik duk tgk kartun je 24 jam..nanti otak pun penuh ngan citer kartun..yang lain semua ketinggalan..walaupun 4 tahun tp aku selalu terapkan dalam diri dia supaya dia x lupa akan pelajarannya. Selain menulis, mewarna dan ajar cara membaca..selain tu gak aku galakkan adam ni bermain kat komputer dan belajar online kat internet... now dah byk software yang berguna yg blh kita galakkan tuk anak2 kita.... just taip apa yang kita nak everthing can be served.

Ni lak antara sebahagian koleksi baju kurung aku..mmg byk gila sampai kena letak tiang kat tgh tu....last 2 weeks dah let go kat yana,coz dah x muat,aku makin gemuk..baju kurung moden. Ni pun byk lagi yang dah x pakai...x tau nak let go kat sapa lagi....coz ada gak baju just pakai sekali 2 je....klu ikut hati semua syg...tp bila pk x tau nak letak kat mana lagi..buat semak je...



Sabtu, 16 Julai 2011

Potong kuku ikut sunnah

Hari ni aku nak sharekan kat org..potong kuku ikut sunnah,if u all potong kuku ikut sunnah u can got the pahala... tu je,klu x ikut pun x pe..x haram pun...



Jumaat, 15 Julai 2011

Ingin Cantik ????


Ok hari ni aku nak kongsikan sedikit info bg yang ingin kekal kelihatan cantik..... dengan urutan wajah yang betul juga akan dapat menyerikan wajah kita yang kusam dan juga buat kita akan lebih kelihatan muda dari usia kita.








"Cantik itu relatif dan sangat subjektif. Beauty is in the eye of the beholder, bukankah begitu? Cita rasa manusia tentang kecantikan tidak sama. Malah ia juga berubah-ubah mengikut masa, usia dan keadaan. Tetapi yang baik itu mutlak dan lebih kekal sifatnya,”

“Kecantikan seorang wanita tidak sama tafsirannya. Orang budiman dan beriman, menilai kecantikan kepada budi dan akhlak. Pemuja hedonisme dan materialisme hanya fokus kepada kecantikan wajah dan daya tarikan seksual.”

“Cantik juga relatif mengikut keadaan. Jelitawan sekalipun akan nampak hodoh dan membosankan apabila asyik marah-marah dan merampus. Sebaliknya, wanita yang sederhana sahaja wajahnya akan nampak manis apabila sentiasa tersenyum, sedia membantu dan memahami hati suami.”

Khamis, 14 Julai 2011

A.D.A.M


aLHAMDULILLAH.... syukur sgt ngan pemberianmu Ya Allah atas kehadiran A.D.A.M. now adam dah 4 tahun,so far alhamdulilah,adam membesar ngan sihat walaupun kurus kering.... after dah pegi tadika adam dah pandai macam2 dah..dah pandai baca doa makan, dah pandai baca ABC, dah pandai kira - kira...then dah pandai tulis nama sendiri A.D.A.M. Everthing he can do it.... ckp x yah nak katalah mmg dia je tau semua....


Paling suka bila dia buat salah dia mesti ckp " maaf mama "

Klu dia minta buatkan susu ke apa mesti dia cakap " terima kasih mama "

waktu tdo pun aku paling suka, klu aku tdo dulu( mmg aku la selalu tdo dulu dr dia ) dia mesti cium pipi..cium tangan pastu esok mesti dia ckp " mama adam cium tangan mama ngan pipi mama"

yang aku x suka now dia dah byk terpengaruh ngan kartun..mahunya x ikut kartun 24 jam k,asyik tgk kartun jer..mmg aku ngan papa dia x blh nak tgk tv lain..yang aku angin tu siap pi sorok remote tv...

k lah aku berenti di sini dulu,cuba tuk upload gambar adam..cannot la plak..nanti update soon...



Jumaat, 1 Julai 2011

Jumaat..di ofis

Hari ni aku kat ofis je disebabkan kesihatan yang x mengizinkan aku tuk kuar..aku dah dapat selsema bagai la.. so dah x de keja.. lunch yang panjang ni..so aku pun duk surf tenet je la..
Sekarang ni orang tgh famos duk jual secara online..dan yang paling byk adalah jualan shawl dan juga tudung..mmg berlambak dengan macam2 fashion..aku pun pening tgk fashion2 tudung ni...ada yg ok dan ada juga lak yg blh buat mata aku berbulu nengoknya. Antara blog yang menarik mengikut citarasa aku adalah:


aura tudung ni aku suka sgt coz sb dia simple je and then x yah nak lilit bagai
dan yg paling aku suka coz dia kosong dan sesuai tuk dipakai kat ofis.


Ini plak adalah satu laman web yang mana u all blh tgk mcm2 tudung dan fashion,kira tudung cente la ni.


yg ni plak lebih kepada fashion skirt, seluar palazo



kesimpulan mmg berlambak la blog2 yg berkaitan shawl , tudung dan byk lg la,u all just taip je apa yg u all nak for sure u all akan dapat.. tapi satu je nak pesan beli la ikut keperluan,jgn ikut nafsu....