Khamis, 21 Jun 2012

Hari ni byk SUKA....

Khamis dah hari ni..suka ..suka, jgn jd mcm kwn I, semalam dia kata hari khamis punya la confident dia update status  kat FB..mmg kena bahammm kaw la kat kwn2 dia..

hari ni byk rilek..suka ..suka, nak tau kenapa? coz my bos ada meeeting pg dan ptg so gua byk rilek la ini hari..dan ptg lak aku ada checkup so..mmg byk free la kannnnnnnn...as a PA byk tugas yg nak kena buat especially mcm aku ni yg byk terus terlibat secara direct ngan bos ni..semua benda aku kena buat....FYI bukan kerja ofis je tau kerja wife dia, anak dia pun aku buat gak....mmg terbaik la bos aku kan, tp dah kerja direct tu bos kan..so mmg kena buat gak la..dah jd mcm biasa dah buat kerja wife ngan anak dia...sometime tu ada gak hangin..mana nak buat kerja ofis lg...kerja wife dia lg..anak dia lg...mau akau x hanginkan....

Adat la bila dah jadi kulikan...tp harus ingat apa pun kerja yg kita buat perlu la ikhlas.....nak sedapkan hati kena selalu berfikir positif tuk ambik mood supaya kerja kita sepanjang sehari tu berakhir dgn tenang dan under control sampai la habis waktu bekerja....

Isnin, 18 Jun 2012

mONDAY..OH MONDAY

Hari isnin mcm kebiasaan la....first day start keja dari cuti 2 hari mmg akan jd kemalasan la jawabnya...
dan selalunya akan ada mcm - mcm yg berlaku la..tuk hari ni dua - dua phone tertinggal lam keta..bestkan...apapun x blh buat....

As a PA..bos lak mesej dari mlm td lagi katanya kena pi Parlimen..and ask me to booked car for him and ask 2 pegawai ikut sama ngan dia..mahunya x kelam kabut..ngan last minute nak booking keta....nak caling... calling lagi ngan phone tertinggal lagi....sabar je la kekuatan aku tuk hari ni...

Hari ni nasib baik sampai ofis awal..kul 7.30am dah terpacak kat sini so senang la buat keja..x de la lagi kelam kabut... itulah nak ckp if kita ikhlas dan redha ngan apa yg berlaku Allah akan bantu hambanya..tambahan buat umatnya yang sentiasa cool dan sabar..so senang je tuhan permudahkan jalannya....

klah melalut la plak....so itu just tuk hari ni....nak citer la konon.....

Jumaat, 8 Jun 2012

Sembelit...

Diusia kandungan masuk 21 minggu sembelit still gak ada..adoiii, masa mengandungkan adam x de la sembelit cuma lepas bersalin je sembelit..ni mengandung pun dah dapat sembelit...mmg siksa la

Macam - macam buah dah mkn tp still x jalan gak..ada sapa - sapa yang ada petua atau mengalami nasib yang sama ngan saya..mohon disharekan... lagi satu cukup tension bila kulit muka  dan belakang penuh naik bintik - bintik hitam..semua org tegur dan perasan akan perubahan yang berlaku ni..adoiiii..cukup rimas bagi aku...

Tapi apakan daya..kena hadapi gak la....mengandung kali ni mmg berbeza compare ngan  mengandungkan adam dulu....byk gak buar research kat tenet tp x byk sgt la membantu.....