Rabu, 4 September 2013

BUkan #wordleess Wednesday..

Assalam...

Hari ni bersiaran sekejap sementara x de bos.. Start 1 Sept 2013 aku dapat bos baru lg..Mr gan telah meninggalkan aku, beliau hanya bertahan 4 bulan di Perbadanan. Beliau mengalami masalah kesihatan dan memerlukan beliau  membuat rawatan susulan berkaitan penyakit yang dialaminya...



 Alhamdulillah selama aku di Perbadanan ini Allah telah melancarkan dan memudahkan perjalanan aku disini dengan menganugerahi bos - bos yang baik. Bersyukur sgt dan hopefully Allah akan sentiasa merahmati aku tuk selama- lamanya dan aku berharap agar aku akan terus beristiqamah.besederhana dan sedar ruang dlm apa jua....sentiasa mengaudit diri untuk tidak keluar dari landasan. cehhhh mcm nak bg tazkirah plop....

Now i got a new bos again..dan untuk kali ini Allah telah anugerah bos melayu plop dan berstatus dato dan yang penting org kelate jugak..so senang la nak berkomunikasi sbnya blh cakap dialek kelate. First bos dulu pun org kelate jugak tp cina...

Bos baru buat masa skrg x msk opis lg because dia pg China selama 5 hari atas lawatan rasmi..dan lps blk dari cina akan pergi menunaikan haji plak..so buat masa ni aku akan berseorangan la..so faham- faham la aku akan ada byk masa untuk berbelog itu pun klu ada mood.Klu x de mood maknanya belog ini akan sunyi la jawabnya..citer byk tp ketandusan idea tuk menulis...


Khamis, 6 Jun 2013

Bos Baru Environment Pun Baru

Starting 6 Mei 2013 hari tu i got a new bos  from MOF...Cina jugak k..CINAAAAAAAAA ( perlu ada AAAA byk tau )

My old bos pg MOF...so sad bcoz after 5 years ken apisah jugak..he is sporting bos..sesangat spoting and byk understand as a kami adalah sama negeri kan..bos lama asalnya tumpat Kelantan...bahasa pasar kami adalah kelantan..loghat kami pun harus lah kelantankan....

berbalik kpd bos baru of course la bos baru environment pun harus la br..mcm x berapa nak best la...
loghat kami adalah speaking london... dan aku byk guna bahasa melayu

Byk differentnya ngan bos lama..ini bos byk blurrrrr bcoz he adalah dari ekonomi..dan hanya buat laporan ekonomi....bila msk pengurusan mmg kena byk belajar la..so harus la aku byk menbantunya...

Bab ni la yang aku cepat sikit nak angin bcoz of what..dia byk buat muka blurrr...event byk benda aku dah tolong buat tuk dia...selalu gak call bos lama mengadu..leh plak mcm tukan...bos alam pun selalu call tuk bertanya psl bos baru...byk lg nak citer but i kena stop kat sini dulu bcoz byk keja yg perlu disipakan...tatattatatatattattatat

Ahad, 28 April 2013

Shopping online

Now aku dah berani membeli secara online, klu dulu x de maknanya nye la aku nak membeli secara online ni coz takut kualiti dia x sama ngan tgk kat luar..ye la nowkan dah canggih penjual boleh mengedit setiap barangan yg akan dijual untuk menarik pelanggan supaya  tertarik menarik ko mmg debommm....

Sb apa aku skrg dah berani membeli secara online...

1.  Sb bila dah ada gegirl ni dan dgn lebih tepat lg pakaian gegirl skrg ni mmg lawa2 buat aku x tahan        
     melihatnya..maka terjadilah..
2.  lagipun belian secara online ni lagi murah kot berbanding ngan beli kat  luar...
3.  dan design dia pun mmg menarik dan mcm2 fesyen
4.  dan  yg penting lg x perlu jln penat2 tuk cari bajukannnn just click & click je..senang bukan

Alhamdulillah setakat  ni..servis dan perkhidmatan diaorg mmg tepat dan mmg betul2 cantik. Antara brg yg pernah aku beli adalah baju tasneem dan tudung aku... semua ok & puas hati sgt....& dengan harga yg berpatutan..nanti i will show kat u all barang yg telah dibeli online beserta dgn web dia sekali aku bagi k.

Sabtu, 27 April 2013

Sogo sale....



Jumaat semalam pegi sogo ngan leha kononnya nak teman leha pi beli sandal...sekali ngan aku pun terjebak.... manusia x yah ckp la, majoritinya adalah pompuan..klu lelaki pun ada sama maknanya tak sembahyang jumaat la depa. mmg sale gila2 kat tengah ngan hangbag..sandal...kasut  semua 2 psg 99  hinggit ..semua brand ada.

So aku crab gak la sepasang sandal CR ngan satu purse tfon guess. Habis gak lam around 150 hinggit.






Khamis, 25 April 2013

Terapi Diri 1

Hari ni berkesempatan untuk update belog lagi..my bos x de kat ofis so leh la memblogkan...
Seriusly saya bukanlah ditakdirkan untuk berblog selalu..berbelog adalah bukan bahagian saya..tu la tgk org ada belog kita pun nak buat belog gak..tp belog saya selalu berhabuk jekan...

Hari demi hari saya cuba untuk menjadi lebih baik dari semalam..dari bulan lepas dan dari tahun sebelum ni... selalu berpk untuk jadi yg terbaik dlm mencari keredhaan Allah...so dengan perlahan- lahan saya terus dan terus mencari..gali dan terus mengali supaya jumpa apa yang saya nak dalam mencari redha Allah.




Alhamdulillah bila kita mencari yg baik..baik juga yg akan kita dapatkan...Terapi diri tuk hari ni cuba tuk habiskan buku ni....seriusly buku ni mmg bgs..rugi pada sapa yg x beli...Ustaz Kazim antara pendakwah yg agak femes gak la..Byk gak tulisan beliau yg bgs dan boleh diamnfaatkan dlm kehidupan kita.


            " kecelaruan dalam sesuatu perkara akan timbul apabila meninggalkan al quran dan hadis nabi.
              ketenangan  dan kebenaran akan muncul apabila al -quran dan hadis nabi menjadi pegangan "

Rabu, 24 April 2013

Wow lama tul tinggalkan kamu ye....

Assalamualaikum...

Setelah sekian lama menyepi dari berbelog now  saya muncul kembali....actually byk benda je nak update kat belog ni tp tiada kesempatan lg..tambahan dengan kehadiran my baby girl WAN NUR TASNEEM yang kini berusia 7 bulan.





 Now masa byk dihabiskan ngan my baby girl....abg pulak dah msk PRA sekolah..so semua nak kena diuruskan semua. Nanti2 la saya beblog lg..