Jumaat, 24 Januari 2014

My Gegirl..

Setahun 3 bulan, my gegirl hadir in my family..excited sgt bcoz before that only ada boy and now gegirl..
lengkap sepasang..alhamdulillah syukur nikmat yg Allah bg untuk kami sekeluarga....Now abg dah standard one...dan dah boleh harap sgt dah untuk suruh apa2 pun...

Alhamdulillah..We are happy family...we knows each other...dan setahun sudah mak mertua & bapa mertua stay together in my family...hopefully they happy je with kami sekeluarga...

Tasneem bertuah bcoz dijaga oleh atok & neneknya..berbeza dgn abg dulu terpaksa duduk ngan pengasuh.
Dan manja  adik of course la..sbnya atok & nenek  yg jaga..mmg naik lemak sgt..sampai penat nak control volume manja dia tu...

Bersyukur sgt Allah mempermudahkan perjalanan kami sekeluarga....for me anak2 adalah kepentingan utama bcoz of what dengan keadaan dan situasi zaman sekarang mcm2 boleh berlaku...dan aku juga bertuah kerana dianugerahkan mak mertua dan bapa mertua yg betul2 supportive..baik hati...now aku dah x risau lagi psl anak- anak..al maklumlah aku adalah mak yg bekerjaya..terpaksa berpisah ngan anak dlm jangka masa dan waktu yg agak lama...kuar kul 7 pg dan blknya kul 6 ptg...tp demi keselesaan kami sekeluarga aku harap anak2 akan faham la.

Dikejutkan dgn berita kanak2 umur 2 tahun diliwat dan dirogol..masya allah hati aku terus terdetik dimana sifat manusianya sampai budak 2 tahun blh dibuat sebegitu..tp tiada yg mustahil dlm dunia akhir zaman ni..manusia hilang sifat kemanusiaan bila hati tidak lg dititpkan ayat2 suci al quran...Budak yg x berdosa menjadi mangsa atas kebodohan maknya sendiri..tp syurga juga sudah menantinya...








Sekian dulu untuk hari ni..next entry @cerita...






















































2 ulasan:

Irfa berkata...

untungla anak dijaga oleh family
tak payah nak risau psl anak bila gi keje ;)

yani-pali berkata...

Tu la kak...syukur sgt..ngan keadaan skrg ni,nursery pun skrg takut nak percaya..klu ok pun anta rumah org la