Jumaat, 8 September 2017

PERMULAAN NIAGA KECILAN

Alhamdulillah dengan izinNYA..aku mula berani mencuba berniaga dengan menjadi agent tudung untuk Butik Hayda Scraf ni...

Alhamdulillah permulaan yang sangat baik...hopefully permulaan ini akan menjadi titik tolak kepada aku yg baru nak terjebak dlm dunia meniaga nih plak...terngiang2 kata2 mak aku sewaktu aku nak balik KL bila bersalam dan peluk dia..mak aku minta pada Allah moga anak dia ni jadi kaya.. actually aku sebak disitu,aku cuma aminnkan dlm hati je....klu ini lah permulaanya Ya Allah ko berkati perniagaan aku ini dan bimbing la aku Ya Allah ke jalan yg betul Ya Allah..moga aku dapat membantu family aku yang lain....

Bermodalkan RM500 dengan yuran pendaftaran RM100..maka dapatlah hasilnya tudung2

First batch alhamdulillah..dah tinggal 5 helai je lg..syukur alhamdulillah...



Rabu, 30 Ogos 2017

Padang Besar Perlis

On the way blk dr langkawi we decided tuk pergi ke padang besar perlis. Firts time kami sampai sana..

Padang besar nih lebih kurang mcm munduk,rantau panjang dan of coz la jurujual dia majoriti adalah warga thailand...barang3 yg dijual agak murah jgk la...kami dr jeti kuala perlis nak ke padang besar dlm 45 km jgk la nak sampai sana...



Beg tu semua RM10


Inilah pemandangan sekitar pasar2 di padang besar...tempat pasar dia agak crowded...mmg klu ramai org susah nak lalu tuk pergi dari satu kedai ke kedai lain...cuma mkn kat padang besar agak mahal..kami order nasi kerabu ayam 2,nasi grg kampung ngan air teh o ais tital semua RM21.00. Mee celup saje RM8.00 sepinggan..mak aii mahal sgt..kami org kelantan so tau harga tu msk akal ke x?tp lain org lain pendapatkan..

Family Bonding Di Langkawi

Kebetulan cuti sekolah dan juga cuti raya sekali..raya haji plak jatuh jumaat the next week so we decided to go the holiday first..kami memilih pulau langkawi destinasi untuk kami bonding together...

Lagipun Tasneem x pernah sampai lg sana..tu yg kitaorg decide tuk pergi sana..kami memilih lavigo resort sebagai tempat penginapan kami tuk 2 hari satu malam...memandangkan ini kali ke6 kami kesana,so kali ni kami just byk habiskan jln2 je kat sana...
Pool adalah kemestian bg anak2 kami

Kereta kenari yg kami sewa disana RM50 perday

Disana juga terdapat bath tab untuk anak2 

Warung yg sgt murah dan terdapat byk pilihan untuk breakfast

Ini antara bilik yg disediakan disana

Antara view diwaktu malam

Bilik air yg agak luas

Toilet yg agak selesa..hotel baru kot

Kami ambik bilik triple room RM210 perday

Bilik yg amat berbaloi selesa dan luas sgt...

Isnin, 21 Ogos 2017

Throwback Cameron Highland

Last three weeks  alang2 nak g ulu kinta perak attended wedding ceremony my bff hafiz n bella so we decided tuk bermalam di cameron highland after so long x de vacationkan...

Bergerak awal pg dr umah ke cameron highland..actually dah byk kali sgt dah pergi cameron nih,tp mmg x kan puas p cameron..kali ni kami hanya pergi tgk lavender je.... x sah klu p cameron x beli strawberi..ni yg sebenarnya suka pergi sana...

Ini mmg favourite aku la..makan sampai angin la satu badan...penangan mkn strawberi..lgpun mkn kat atas sana manis weh...





We are happy family...

Kami bermalam di hotel golden wing,ok la hotel murah bg kami yg x berapa nak have2 nih...

Bff grup sutun...selamat pengantin baru apih n bella moga kekal till jannah...kami semua mendoakan yg baik2 untuk hubungan kalian...

I'm Back for blogging..

Alhamdulillah masih boleh berblog kembali after a years ago..

After mengharungi detik2 lupa password..dan skrg br blh access blk....rindunya nak merapu raban dlam belog sendiri...

Suka berbelog ni bkn apa..dapat baca dan remind me blk yg kenangan lalu dimana detik senang..susah yang telah aku lalui bersama ngan cinta hati..bukan senang nak senang tuk sampai ke tahap ini...

Bulan ni jugak merupakan anniversary aku ngan cinta hati aku..after 11 tahun kami hidup bersama..suka dan duka,cabaran dan onak duri yang kami lalui hanya tuhan yang tahu...membesarkan dua org anak dlm tahun 2017 bukan cerita yang senang yer...A- Z kami nak kena handle,masyallah hanya kami dan tuhan je yg tau...kadang2 kami rs down seketika disebabkan ingin anak2 kami perfect dimata kami...but now we learnt from UJIAN..ujian yang mematangkan kami untuk lebih bersabar dalam mendidik anak2 kami kerana kami tahu x de sesuatu yg kita nak akan terus dapat..kami kena byk belajar from zero to be supermom and superdad...cuma tiap2 lepas solat kami berdoa moga anak3 kami sentiasa berada dalam lindunganNYA dan juga berjaya dunia dan akhirat...

Apa la yang aku membebel ni yer...hahahaha, lately ni stress sungguh ngan anak2 yg x mendengar kata..any tip klu ada yang membaca belog aku nih...



Khamis, 11 Disember 2014

Berjauhan dengan anak2

Assalamualaikum....

Subhanallah tika dan waktu ini  hidup kami sunyi sepi tanpa anak2 disisi...FYI,anak2 ikut my mil and my fil ikut balik kg..dah namanya cuti sekolahkan...anak2 kami mmg my mil yg jaga..so bila mereka blk kg...mmg diaorg terpaksa bawa blk juga la sbnya nanti sapa nak.jaga anak2 kami...

mmg setiap kali cuti sekolah itulah rutin diaorg...alasan diaorg blk nak tgk rumah mereka kat kampung....kami ok je..as long a diaorg happy kami ok je...
Kesian kami la...tiap2  minggu blk kampung demi untuk bersama dgn anak2..kami x nak lepaskan moment indah bersama mereka..dan hampir setiap hari kami akan 3G mereka...

masa mula2 dulu mmg aku akan nangis la...tp bila dah lama2 aku blh redha dgn apa yg dah ditentukan untuk.kami...kami tiada pilihan,pernah dulu cuba tinggal adik kat umah pengasuh tp hampir setiap hari adik nangis...kami mmg x sanggup untuk.lihat hari2 dia nangis...start from the that day we decided untuk tidak hantar kat umah pengasuh lg...biar kami berkorban asalkan anak kami happy...as a parent kan kita sanggup lakukan apa saja untuk anak2kan...






Rabu, 10 Disember 2014

Preparation untuk 2015

Assalamualaikum....

Subhanallah...alhamdulillah..allahuakbar...

Hanya tinggal beberapa minggu je lg kita nak melangkah ke tahun baru...cepat masa berlalukan....abg adam dah pun nak masuk standard 2....adik plak makin membesar dgn jayanya....

Alhamdulillah ya allah syukur sgt dengan nikmat hidup yg ko anugerahkan untuk kami....moga kami terus istiqhamah dlm hidup2 yg akan mendatang dlm melaksanakan tanggungjawab as a wife and as a mother and as a anak kpd ma dan abah...ma dan abah doakan  anakmu ini sentiasa berada dlm keberkatan dunia dan akhirat....



As a mother yg bekerjaya..as a PA (secretary ) kpd pengurusan tertinggi...byk juga la tanggungjawab yg perlu dilunaskan...especially akhir2 tahun ni...ngan skt...bajet...meeting sana sini...semua tu nak.kena aku buat....

ok berbalik kpd persediaan untuk msk tahun baru ni..as a PA kena cari planner and diari untuk urusan harian...supaya senang untuk.kita catat segala bagai mak nenek dlm diari dan segala bagai mak nenek meeting dlm planner supaya senang untuk.kita refer blk...benda2 yg telah dibincangkan...mmg setiap tahun inilah perkara yg penting untuk.my career....husband pun mmg dah tahu dah...


Selain itu aku ada juga sediakan buku log iaitu my task for everyday...so senang untuk aku catat apa yg berlaku setiap hari...so senang untuk aku check blk apa yg dah done and yg kena follow up....that my style...al maklum la dah berumur ni mmg cepat sgt lupa dgn apa yg dah berlaku....so by the end year u all blh tgk la apa yg dah berlaku and kita lakukan sepanjang tahun tu..and itulah pencapaian yg telah kita lakukan selama setahun....

PERMULAAN NIAGA KECILAN

Alhamdulillah dengan izinNYA..aku mula berani mencuba berniaga dengan menjadi agent tudung untuk Butik Hayda Scraf ni... Alhamdulillah per...