Selasa, 26 Mac 2019

Kawan yang baik pun adalah rezeki jugak

Assalamualaikum🤗🤗

Kawan yang baik pun adalah rezeki jugak😀😀rezeki bukan sekadar duit semata mata tp rezeki didatangkan dlm pelbagai bentuk..kesihatan tubuh badan pun rezeki juga..dpt kwn yg baik pun rezeki juga, mmg byk klu nak bercakap pasal rezeki...

Setengah org bila bercakap pasal rezeki hanya tertumpu pada duit sahaja, dia tahu rezeki tu hanya dlm bentuk duit je..heran bin ajaib tul aku org mcm nih🤔🤔

alhamdulillah rezeki aku dapat kawan2 yang baik, yang selalu hargai dan raikan kawan2...

 Ini lah antara kawan2 yang selalu buat suprise😍😍








Tq kawan2 yang selalu meraikan..ni masa buat baby shower..ni pun depa buat suprise kat cyberjaya


Isnin, 25 Mac 2019

After 7 years aku disahkan hamil

After 7 years aku disahkan hamil anak ke3, mmg x sangka sgt coz aku mmg jenis yg susah nak lekat disebabkan period aku mmg x regular...

Boleh dikatakan mmg 5@ 6 bulan x dtg period tu dah biasa...pernah jugak p jumpa pakar sakit puan, tp doc bgtau itu berkait dengan hormon..

Ok lah aku pun redha dengan ketentuan yg begitu, lgpun aku mmg dah ada 2 org anak..dah sepasang dah pun..syukur dengan apa yg allah dah bg🤗🤗

Kebahagiaan adalah bila kita bersyukur dengan apa yg kita ada skrg, so tiada apa yg lebih bahagia dengan menghargai apa yg kita dah ada skrg...


Gambar masa celebrate birthday kakak..

alhamdulillah we enjoy dengan life kami, dlm membesarkan dan mendidik amanah yg allah dah kurniakan pada kami, dengan harapan dptlah kami pikul amanah ini dengan baik dan anak2 kami menjadi anak yg soleh dan solehah kepada kami nanti...

Oh my adam

Assalamualaikum..

Wan Muhd Adam😂

Citer pasal anak sulung aku nih mmg x pernah habis la..tambah plak dah makin besar ni mmg byk peel la💆💆

Tambahan plak tahun ni ada exam UPSR dan UPSRA 🙇🙇

Makin bertambah risau la aku dibuatnya..setiap benda nak kena remind, klu nak harapkan tuan punya badan..mmg x buat homework langsung la..adoiii la anak

Memang mak kena byk berkorban la untuk kejayaan anak kan??? Hopefully aku ada kekuatan  mental dan fizikal la dengan ada baby baru lg😀😀


Ni la anak bujang aku..dah meningkat dewasa, makin byk peel dan perangai, rupanya setiap masa mmg akan berubah2 perangai diaorg ni....kita as parent ni mmg kena byk belajar ilmu2 untuk handle anak2 yg makin membesar nih🤓🤓



Aku ingatkan aku akan ada 2 orang anak je tp diusia aku 36 tahun allah anugerahkan seorang lagi anak pompuan untuk aku..alhamdulillah 

Sabtu, 23 Mac 2019

3 tahun menyepi, kini ku kembali

Assalamualaikum..

Fuhh lama gila x jenguk blog aku nih..sorry kekangan masa yang buatkan aku x sempat nak menulis di blog...

Hari ni tiba2 rasa nak menulis plak setelah sekian lama x menulis..lately ni byk perkara yg negatif berlegar2 kat kepala otak aku nih..

Tp aku jenis yang x suka fikir psl benda2 negatif nih..seboleh mungkin klu blh x nak fikir benda2 negatif nih...

Tp bila berkawan ni ko akan jugak terjebak dengan benda2 negatif especially bila ko ada ramai kwn, mungkin dlm ramai2 sorang je yg boleh ngam ngan ko dan selebihnya hanya nak cukupkan kourum je..

But one  thing aku sedar x semua apa yg kita nak akan kita dpt dengan semudah tuh..everything dlm hidup nih semua nak yang indah2 je..tidak sorang pun yg inginkan yang tidak indah dlm hidup, tp anda deserve ke untuk dpt semua tuh..

Jumaat, 8 September 2017

PERMULAAN NIAGA KECILAN

Alhamdulillah dengan izinNYA..aku mula berani mencuba berniaga dengan menjadi agent tudung untuk Butik Hayda Scraf ni...

Alhamdulillah permulaan yang sangat baik...hopefully permulaan ini akan menjadi titik tolak kepada aku yg baru nak terjebak dlm dunia meniaga nih plak...terngiang2 kata2 mak aku sewaktu aku nak balik KL bila bersalam dan peluk dia..mak aku minta pada Allah moga anak dia ni jadi kaya.. actually aku sebak disitu,aku cuma aminnkan dlm hati je....klu ini lah permulaanya Ya Allah ko berkati perniagaan aku ini dan bimbing la aku Ya Allah ke jalan yg betul Ya Allah..moga aku dapat membantu family aku yang lain....

Bermodalkan RM500 dengan yuran pendaftaran RM100..maka dapatlah hasilnya tudung2

First batch alhamdulillah..dah tinggal 5 helai je lg..syukur alhamdulillah...



Rabu, 30 Ogos 2017

Padang Besar Perlis

On the way blk dr langkawi we decided tuk pergi ke padang besar perlis. Firts time kami sampai sana..

Padang besar nih lebih kurang mcm munduk,rantau panjang dan of coz la jurujual dia majoriti adalah warga thailand...barang3 yg dijual agak murah jgk la...kami dr jeti kuala perlis nak ke padang besar dlm 45 km jgk la nak sampai sana...



Beg tu semua RM10


Inilah pemandangan sekitar pasar2 di padang besar...tempat pasar dia agak crowded...mmg klu ramai org susah nak lalu tuk pergi dari satu kedai ke kedai lain...cuma mkn kat padang besar agak mahal..kami order nasi kerabu ayam 2,nasi grg kampung ngan air teh o ais tital semua RM21.00. Mee celup saje RM8.00 sepinggan..mak aii mahal sgt..kami org kelantan so tau harga tu msk akal ke x?tp lain org lain pendapatkan..

Family Bonding Di Langkawi

Kebetulan cuti sekolah dan juga cuti raya sekali..raya haji plak jatuh jumaat the next week so we decided to go the holiday first..kami memilih pulau langkawi destinasi untuk kami bonding together...

Lagipun Tasneem x pernah sampai lg sana..tu yg kitaorg decide tuk pergi sana..kami memilih lavigo resort sebagai tempat penginapan kami tuk 2 hari satu malam...memandangkan ini kali ke6 kami kesana,so kali ni kami just byk habiskan jln2 je kat sana...
Pool adalah kemestian bg anak2 kami

Kereta kenari yg kami sewa disana RM50 perday

Disana juga terdapat bath tab untuk anak2 

Warung yg sgt murah dan terdapat byk pilihan untuk breakfast

Ini antara bilik yg disediakan disana

Antara view diwaktu malam

Bilik air yg agak luas

Toilet yg agak selesa..hotel baru kot

Kami ambik bilik triple room RM210 perday

Bilik yg amat berbaloi selesa dan luas sgt...

Kawan yang baik pun adalah rezeki jugak

Assalamualaikum🤗🤗 Kawan yang baik pun adalah rezeki jugak😀😀rezeki bukan sekadar duit semata mata tp rezeki didatangkan dlm pelbagai b...