Isnin, 27 Jun 2011

Weekend jln - Jln

ok kita mulakan dengan anak bujang ni dulu...


anak bujang dengan maknya..

and then anak bujang dengan bapaknya

dan akhirnya maknya + paknya

Weekend lepas papa adam cuti sabtu/ ahad, so apa lg meronggeng / jln2 la kitaorg..hr sabtu kitaorg jln2 kat IKEA and pastu jln2 kat the curve pg jln2 kat street dia...mkn2... mlmnya just stay kat umah...

Hari Ahad lak kita pi Shah Alam..jln2 pasar tani/ pasar karat and then singgah kat MyDIN usj...

Rabu, 22 Jun 2011

x de kerja cari kerja



Nama saya Wan Muhammad Adam bin Wan Mohd Asfadzlie, umur saya 4 tahun. Budak Adam ni klu dah x de kerja dia akan cari kerja,mmg x blh duduk diam. Hari2 kerja dia tgk kartun klu x tgk kartun main tenet aka main games kat sini @ mewarna atau pun mcm2 la. Tp yg pasti x blh duduk diam.klu dah x de kerja mmg dia akan buat sepah umah,ermmm time ni la mak ko akan naik angin coz umah dah sepah mcm kapal pecah.




korang tgk la..mahu mak nya x angin,umah dah mcm kapal pecah



ni dia jumpa sepet mata papa dia yg lama dlm box dia tu,leh lak dia pi pakai..
rosak gak la mata ko adam...


sekian dulu...

Rezeki..1k

Inilah yg dikatakan rezeki,pada APC yg lepas kiranya aku adalah insan yang terpilih tuk dianugerahkan " Anugerah Perkhidmatan Cemerlang " dengan membawa pulang cek bernilai 1k dan juga sijil yang disampaikan oleh Datuk KSU KPKT. Syukur sgt ngan rezeki yg Allah izinkan ini.

APC + Dinner ini diadakan di SACC Shah Alam yang melibatkan semua warga kerja PPSPPA seluruh Malaysia. Dan yg x bestnya kitaorg x leh nk duduk ngan geng masing2.


Inilah kawan makan,kawan jln2 hr jumaat,kwn mengumpat..semua la.Dr kiri shima,yana, fiza N me. Klu ikutkan byk lg gambar tp cukup la ini je yg aku letak...foto diambil ngan camera shima,nak tahu sb apa coz kira camera dia la yg paling canggih,so kita bg chance kat kamera dia la untuk ambik gambar kitaorg.hihihihi jgn mare Pn. Shima.

Rabu, 15 Jun 2011

Ke sekolah...



Kebiasaan setiap pg, klu papa adam kerja pg..
mmg akan jd tanggungjawab aku la anta adam kat sekolah
so dia mmg suka la coz dia leh main ngan ustaz katanya
sb aku anta dia kan pg2 lg so sempat la dia main mainan kat luar sekolah dia tu
klu ngan papa dia..confirm kwn dia dah beratur br sampai kat sekolah
so mmg x sempat nak main la sebelum masuk kelas





adam dah bersiap sedia nak pi sekolah ngan begnya

setia menanti maknya bersiap

sambil menunggu mak dia bersiap sempat lg tu baca buku

Selasa, 14 Jun 2011

Tuk kamu...


lagu ini ku tujukan khas buat kandaku yang tercinta ,tersayang
memahami diri ini seadanya...
even kekadang tu adalah tersentap adat la berumahtanggakan
but papa adalah segalanya tuk mama




Lirik lagu Pelengkap Hidupku - Eren Ft Romi


Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Sabtu, 11 Jun 2011

Al KisahNya...

bercerita mengenai anak bujang aku ni
erm mcm2 karenah..susahnya nak jaga, kena byk menuntut kesabaran skrg ni
kecik x de la susah mcm ni, bila dah besar Ya Allah
diman dia makin menjadi - jadi,hanya Tuhan je la yg tahu

dia ni lepas bgn je dr tido pd waktu pagi la
selalu aku perasan mata dia akan sepet sebelah
aku pun x tahu kenapa sebat dan munasabatnya
dan lg satu ya allah susahnya nak berak
mmg selalu kena masukkan ubat bontot,klu x mmg dlm 2,3 hari gak la x kan berak
aku pun x tahu kenapa...adam ..adam





korang tgk la mata dia yg sepet sebelah tu


Rabu, 8 Jun 2011

Bersarang sudah!

Wowwww..lama sudah x update blog
masa yang padat ngan aktiviti2 lain
sampai x sempat pun nak update blog



lepas blk kg hr tu...
sibuk plak ngan dinner APC + karnival sukan
so mmg x de masa la


badan lak penat ngan x de rehat
ni plak mak mertua dtg



PERMULAAN NIAGA KECILAN

Alhamdulillah dengan izinNYA..aku mula berani mencuba berniaga dengan menjadi agent tudung untuk Butik Hayda Scraf ni... Alhamdulillah per...