Isnin, 6 Ogos 2012

Raya oh raya......

Pejam celik..pejam celik hari ni dah 17 hari kita berpuasa..dah x lama dah nak raya..cepat betul masa berlalukan.... lagu raya pun dah start berkumandang sana  sini dah..start la hati pun rasa sayu je bila dgr..al maklumlah kamikan merantau jauh dari keluarga.....

Alhamdulillah syukur sgt sb hingga hari ni, dah msk 30 minggu masih larat lg berpuasa....persiapan raya semua dah settle..cuma tahun ni x leh nak buat kuih raya je la sb x larat..so beli je la,persiapan raya x de la excited sgt..almaklum lah x leh nak bergaya sgt.....tp untuk anak bujang of course la kenakan..anak bujang sorang..lagipun umur baya dia tu org kata tgh excited bila dgr nak raya..mcm - mcm dia demand...kain baju dia pun nak kena ikut ckp dia je...

Selalunya persiapan raya kami biasa - biasa je, sentiasa bersederhana....turn raya tahun ni adalah umah mak mertua...sebelum tu aku nak share ngan korang satu belog buat biskut raya yang meletup gtu..semoga korang leh buat biskut raya byk- byk tahun ni k....

Istiqamah...

Hidup adalah untuk diuji....
ujian tidak akan ada hentinya
selagi kita diuji
selagi itulah kita masih hidup
Jadi bersyukurlah
ujian itulah jalan untuk kita mengenal ALLAH

PERMULAAN NIAGA KECILAN

Alhamdulillah dengan izinNYA..aku mula berani mencuba berniaga dengan menjadi agent tudung untuk Butik Hayda Scraf ni... Alhamdulillah per...