Khamis, 11 Disember 2014

Berjauhan dengan anak2

Assalamualaikum....

Subhanallah tika dan waktu ini  hidup kami sunyi sepi tanpa anak2 disisi...FYI,anak2 ikut my mil and my fil ikut balik kg..dah namanya cuti sekolahkan...anak2 kami mmg my mil yg jaga..so bila mereka blk kg...mmg diaorg terpaksa bawa blk juga la sbnya nanti sapa nak.jaga anak2 kami...

mmg setiap kali cuti sekolah itulah rutin diaorg...alasan diaorg blk nak tgk rumah mereka kat kampung....kami ok je..as long a diaorg happy kami ok je...
Kesian kami la...tiap2  minggu blk kampung demi untuk bersama dgn anak2..kami x nak lepaskan moment indah bersama mereka..dan hampir setiap hari kami akan 3G mereka...

masa mula2 dulu mmg aku akan nangis la...tp bila dah lama2 aku blh redha dgn apa yg dah ditentukan untuk.kami...kami tiada pilihan,pernah dulu cuba tinggal adik kat umah pengasuh tp hampir setiap hari adik nangis...kami mmg x sanggup untuk.lihat hari2 dia nangis...start from the that day we decided untuk tidak hantar kat umah pengasuh lg...biar kami berkorban asalkan anak kami happy...as a parent kan kita sanggup lakukan apa saja untuk anak2kan...






Rabu, 10 Disember 2014

Preparation untuk 2015

Assalamualaikum....

Subhanallah...alhamdulillah..allahuakbar...

Hanya tinggal beberapa minggu je lg kita nak melangkah ke tahun baru...cepat masa berlalukan....abg adam dah pun nak masuk standard 2....adik plak makin membesar dgn jayanya....

Alhamdulillah ya allah syukur sgt dengan nikmat hidup yg ko anugerahkan untuk kami....moga kami terus istiqhamah dlm hidup2 yg akan mendatang dlm melaksanakan tanggungjawab as a wife and as a mother and as a anak kpd ma dan abah...ma dan abah doakan  anakmu ini sentiasa berada dlm keberkatan dunia dan akhirat....



As a mother yg bekerjaya..as a PA (secretary ) kpd pengurusan tertinggi...byk juga la tanggungjawab yg perlu dilunaskan...especially akhir2 tahun ni...ngan skt...bajet...meeting sana sini...semua tu nak.kena aku buat....

ok berbalik kpd persediaan untuk msk tahun baru ni..as a PA kena cari planner and diari untuk urusan harian...supaya senang untuk.kita catat segala bagai mak nenek dlm diari dan segala bagai mak nenek meeting dlm planner supaya senang untuk.kita refer blk...benda2 yg telah dibincangkan...mmg setiap tahun inilah perkara yg penting untuk.my career....husband pun mmg dah tahu dah...


Selain itu aku ada juga sediakan buku log iaitu my task for everyday...so senang untuk aku catat apa yg berlaku setiap hari...so senang untuk aku check blk apa yg dah done and yg kena follow up....that my style...al maklum la dah berumur ni mmg cepat sgt lupa dgn apa yg dah berlaku....so by the end year u all blh tgk la apa yg dah berlaku and kita lakukan sepanjang tahun tu..and itulah pencapaian yg telah kita lakukan selama setahun....

PERMULAAN NIAGA KECILAN

Alhamdulillah dengan izinNYA..aku mula berani mencuba berniaga dengan menjadi agent tudung untuk Butik Hayda Scraf ni... Alhamdulillah per...