Rabu, 30 Ogos 2017

Padang Besar Perlis

On the way blk dr langkawi we decided tuk pergi ke padang besar perlis. Firts time kami sampai sana..

Padang besar nih lebih kurang mcm munduk,rantau panjang dan of coz la jurujual dia majoriti adalah warga thailand...barang3 yg dijual agak murah jgk la...kami dr jeti kuala perlis nak ke padang besar dlm 45 km jgk la nak sampai sana...



Beg tu semua RM10


Inilah pemandangan sekitar pasar2 di padang besar...tempat pasar dia agak crowded...mmg klu ramai org susah nak lalu tuk pergi dari satu kedai ke kedai lain...cuma mkn kat padang besar agak mahal..kami order nasi kerabu ayam 2,nasi grg kampung ngan air teh o ais tital semua RM21.00. Mee celup saje RM8.00 sepinggan..mak aii mahal sgt..kami org kelantan so tau harga tu msk akal ke x?tp lain org lain pendapatkan..

Family Bonding Di Langkawi

Kebetulan cuti sekolah dan juga cuti raya sekali..raya haji plak jatuh jumaat the next week so we decided to go the holiday first..kami memilih pulau langkawi destinasi untuk kami bonding together...

Lagipun Tasneem x pernah sampai lg sana..tu yg kitaorg decide tuk pergi sana..kami memilih lavigo resort sebagai tempat penginapan kami tuk 2 hari satu malam...memandangkan ini kali ke6 kami kesana,so kali ni kami just byk habiskan jln2 je kat sana...
Pool adalah kemestian bg anak2 kami

Kereta kenari yg kami sewa disana RM50 perday

Disana juga terdapat bath tab untuk anak2 

Warung yg sgt murah dan terdapat byk pilihan untuk breakfast

Ini antara bilik yg disediakan disana

Antara view diwaktu malam

Bilik air yg agak luas

Toilet yg agak selesa..hotel baru kot

Kami ambik bilik triple room RM210 perday

Bilik yg amat berbaloi selesa dan luas sgt...

Isnin, 21 Ogos 2017

Throwback Cameron Highland

Last three weeks  alang2 nak g ulu kinta perak attended wedding ceremony my bff hafiz n bella so we decided tuk bermalam di cameron highland after so long x de vacationkan...

Bergerak awal pg dr umah ke cameron highland..actually dah byk kali sgt dah pergi cameron nih,tp mmg x kan puas p cameron..kali ni kami hanya pergi tgk lavender je.... x sah klu p cameron x beli strawberi..ni yg sebenarnya suka pergi sana...

Ini mmg favourite aku la..makan sampai angin la satu badan...penangan mkn strawberi..lgpun mkn kat atas sana manis weh...





We are happy family...

Kami bermalam di hotel golden wing,ok la hotel murah bg kami yg x berapa nak have2 nih...

Bff grup sutun...selamat pengantin baru apih n bella moga kekal till jannah...kami semua mendoakan yg baik2 untuk hubungan kalian...

I'm Back for blogging..

Alhamdulillah masih boleh berblog kembali after a years ago..

After mengharungi detik2 lupa password..dan skrg br blh access blk....rindunya nak merapu raban dlam belog sendiri...

Suka berbelog ni bkn apa..dapat baca dan remind me blk yg kenangan lalu dimana detik senang..susah yang telah aku lalui bersama ngan cinta hati..bukan senang nak senang tuk sampai ke tahap ini...

Bulan ni jugak merupakan anniversary aku ngan cinta hati aku..after 11 tahun kami hidup bersama..suka dan duka,cabaran dan onak duri yang kami lalui hanya tuhan yang tahu...membesarkan dua org anak dlm tahun 2017 bukan cerita yang senang yer...A- Z kami nak kena handle,masyallah hanya kami dan tuhan je yg tau...kadang2 kami rs down seketika disebabkan ingin anak2 kami perfect dimata kami...but now we learnt from UJIAN..ujian yang mematangkan kami untuk lebih bersabar dalam mendidik anak2 kami kerana kami tahu x de sesuatu yg kita nak akan terus dapat..kami kena byk belajar from zero to be supermom and superdad...cuma tiap2 lepas solat kami berdoa moga anak3 kami sentiasa berada dalam lindunganNYA dan juga berjaya dunia dan akhirat...

Apa la yang aku membebel ni yer...hahahaha, lately ni stress sungguh ngan anak2 yg x mendengar kata..any tip klu ada yang membaca belog aku nih...



PERMULAAN NIAGA KECILAN

Alhamdulillah dengan izinNYA..aku mula berani mencuba berniaga dengan menjadi agent tudung untuk Butik Hayda Scraf ni... Alhamdulillah per...